Bilsyn

Fire år efter personbilen eller varebilens første indregistrering

Står du og skal have synet din bil? Så er det også en ting vi kan hjælpe dig med hos Jørgen Hansen Biler A/S. Vi syner biler hver onsdag imellem 8.00-12.00. Ved synet af din bil kigger en kompetent medarbejder fra APPlus forbi. Det sikrer dig den bedste service for, at komme sikkert tilbage på vejen. Skulle din bil have fejl og mangler, gennemgår vi dem med dig. Ønskes fejlene udbedret, kan du bestille en tid med det samme.

Bilsyn Sønderjylland

Hvornår skal min bil til bilsyn?
Alle biler skal for første gang til bilsyn fire år efter datoen for bilens 1. indregistrering. Bilen bliver herefter indkaldt med to års mellemrum.
Omsyn:
Ved omsyn anbefaler vi, at du medbringer synsrapporten fra det seneste syn.
Skal jeg medbringe noget?
Det er ikke nødvendigt at medbringe papirer til et periodisk syn af din bil.
Er din bil godkendt med supplerende eftermonteringer, skal du medbringe attester på dette.
Færdselssikkerheds mæssigt forhold:
Kontrol af styretøj, dæk, lygter, blinklys, reflekser og bærende dele.
Miljømæssige forhold:
Udledning af rød, kulilte og støj.


Du kan forespørge på tid til bilsyn ved at udfylde formularen herunder – Vi kontakter dig hurtigst muligt.
Husk! – Vi tager ikke imod kontanter!

APPLUS BILSYN

 

Hvordan foregår bilsyn

Fire år efter personbilen eller varebilens første indregistrering skal din bil synes, du får automatisk indkaldelsen til syn via din e-boks. Efter det første syn går der to år mellem hver periodisk syn. Har din bilfået foretaget konstruktive ændringer eller være afmeldt i et år eller mere, så skal bilen til et registreringssyn.

Mange kan måske syntes at det er lidt irriterende at bilen skal til syn og at der skal bruges tid på det, bilen kører jo fint? Eller gør den?

Loven har nogle forskrifter i forhold til bilens sikkerhed og de miljømæssige forhold og de skal altså overholdes. Dette gøres for at sikre dig og dine medtrafikanter.

 De færdselssikkerhedsmæssige forhold der bliver tjekket ved syn er f.eks.:

Dæk, bl.a. mønster
Lygter – virker de allesammen
Styretøj
Blinklys
Reflekser
Hjulophæng
Støddæmpere

 

De miljømæssige ting der tjekkes ved syn er bl.a.:

Bilens udledning af røg
Kulilte udledning
Støj niveau

 

Vi tilbyder altid synskontrol i forbindelse med at du har din bil til service ved os, har du en serviceaftale ved Jørgen Hansen Biler, så er synskontrol også inkluderet uden at du skal betale ekstra. Når vi udfører en synskontrol inden det rigtige syn så er du sikker på at bilen ikke skal til omsyn og du slipper samtidig for at betale for et ekstra syn.

Syn foregår ved at du jo får din indkaldelse til syn direkte i din e-boks, herefter bestiller du tid. Det er vigtigt at du får udført syn på din bil indenfor den tidsramme som der er nævnt i brevet. Vi anbefaler altid at bilen kommer ind forbi os til et kontrolsyn inden du får lavet det rigtige syn. Det er en god ide at få bilen tjekket inden, så har vi rig mulighed for at udbedre de ting der gør at din bil lever op til både de miljømæssige men også sikkerhedsmæssige krav som færdselsstyrelsens forskrifter lyder.

 Her er der nogle af de punkter som synsmanden gennemgår:

Når bilen kommer til syn tjekkes stelnummeret som det første, man skal kunne læse det for at den går igennem syn. Hvis der er rust på det kan man prøve at rense det væk. Hvis det er helt forsvundet skal Told og Skat kontaktes så man kan få en attest, så der kan indhugges et nyt stelnummer.

Lyset skal også virke for at din bil kommer igennem syn og her snakker vi alt lys på bilen, det bil sige nærlys, fjernlys, positionslys, baglys, stoplys, baklys og nummerpladelys. Hvis bilen har tågelygter skal disse også tjekkes. Når vi tjekker din bil ved en synskontrol tjekker vi at alle lygter er indstillet korrekt, da dette også er et lovkrav. Du kan være uheldig og have fået et stenslag i lygteglasset, det skal naturligvis også skiftes. Uanset om du skal til syn eller ej og har fået et stenslag i lygteglasset er det en god idé at skifte glasset, ellers kan der komme fugt ind i lygten, hvilken kan medføre at lygten ikke lyser som den skal.

Bilruderne er også vigtige ved et syn, man må ikke have noget i ruden der blokere for udsigten, så derfor skal klistermærker der er i vejen fjernes. Selve synsfeltet er defineret af det område hvor vinduesviskerne kører. Stenslag i synsfeltet er et problem i forhold til at bilen bliver godkendt ved syn. Får du et stenslag, så sørg for at komme ind forbi os så snart du opdager det. Vi kan hurtig lave det og så undgår du at det udvikler sig, samtidig dækker forsikringen ofte så du ikke selv skal betale for det. Stenslag kan nemt ende i at hele frontruden skal skiftes, hvis de ikke bliver lavet i tide. Så tiden brugt på at få det lavet så snart du opdager det er altså givet godt ud. Har du mange ridser på din frontrude kommer den ikke igennem syn, da det kan være svært at se ud af den i tilfælde af at man kører mod solen.

Dæk gennemgås for slidtage, der skal være en hvis mængde dækmønster på dækkene for at de er lovlige at køre med. Et helt nedslidt dækmønster kan udsætte dig selv og dine medtrafikanter for fare, da vejgrebet dermed er ikke eksisterende. Er dækkene på din bil af ældre dato, så er det værd at tjekke for om de er begyndt at revne på siderne, da der så kan være fare for dækeksplosion.

Har du spørgsmål angående syn eller vil du gerne have din bil tjekket inden den skal syntes, så du slipper for at betale en ekstra gang for syn på din bil, så er vi ved Jørgen Hansen Biler klar til at hjælpe dig. Vores værksted kan kontaktes alle hverdage.

 

 

Jørgen Andersen Philipp ved Jørgen Hansen Biler

Jørgen Andersen Philipp

Eftermarkedschef


kd.relib-hj@post @PAJ
83 0post @0 57 37

Bliv kontaktet, hvis du vil vide mere

Eller ring på + 45 74 75 21 21