Interview med køreskoleelev

11. november 2019

"Mit overblik er blevet bedre"

– mød en af køreskoleeleverne fra vores køreskoleordning

Magnus Schmidt Petersen er 18 år gammel og har haft kørekort siden 1. oktober. Han tog kørekort hos Per Duborg Boysen, som har Per's Køreskole i Aabenraa. Per's Køreskole er med i vores ordning, hvor vi udlåner en KIA Picanto til køreskoler i Syd- og Sønderjylland, som køreskolerne så kan udlåne til deres elever. Formålet er at skabe mere erfarne og dermed mere sikre bilister i trafikken. Vi ved, at det er vigtigt, at de nye bilister hurtigt kommer bag rattet og ud i trafikken, når først de har fået kørekortet i hus. Det er mens teorien er frisk i hukommelsen og rutinen stadig sidder i kroppen, at de unge mennesker skal ud at øve sig.

Magnus lånte en KIA Picanto i et par uger, hvilket gav ham 800-900 km i dækkene. Det er en god portion ekstra køretimer, som desuden giver erfaring med at være alene i bilen uden forældre og uden kørelærer. Til spørgsmålet om, hvad den udlånte KIA Picanto mest har været brugt til, svarer Magnus, at den har fået ham til og fra skole og træning, uden at han har været afhængig af bus og nådige forældre i perioden. "Det bedste ved at have haft bilen til rådighed var at få mere erfaring i trafikken, og selvfølgelig at komme lettere fra A til B uden at være afhængig af bussen", fortæller han. 

KIA Picanto er en god begynderbil for mange unge bilister, da den ikke er så stor, at de mister følingen, men samtidig er en sikker bil med et højt udstyrsniveau og gode køreegenskaber. Det er også nogle af de ting, Magnus har bidt mærke i ved den KIA Picanto, han har lånt. "Jeg synes, KIA Picanto er en rigtig fin bil. Den har været super at køre i, og den kører langt på literen, hvilket gør den til en forholdsvis billig og økonomisk bil", siger Magnus, mens han følger op med, at han sagtens kunne finde på at købe en KIA Picanto i fremtiden, når han har fået sparet op. 

Spørger man Magnus, hvad han har fået ud af at låne en KIA Picanto i nogle uger af sin kørelærer, så er han ikke i tvivl: "Mit overblik er blevet bedre i perioden, hvor jeg har lånt bilen, og det har klart givet mig mere erfaring i trafikken, som jeg kan bruge, når jeg en dag får min egen bil". 

________________________________________

Vi fortsætter samarbejdet med køreskolerne ind i 2020, og vi glæder os til, at endnu flere nye bilister kan få glæde af ordningen og blive bedre og mere sikre bilister. 

Du kan se oversigten over de køreskoler, vi samarbejder med, her: