Tips til vinterferien: Børn på bagsædet

27. januar 2020

#jhhack

– 5 gode tips til at underholde børnene på bagsædet

For de fleste – nok især børnefamilier – er det gældende, at man ikke kan sige "uge 7" uden også at sige vinterferie. For en hel del af de børnefamilier gælder også, at der ofte er lighedstegn mellem vinterferie og skiferie. Mange populære skidestinationer kan nås i bil, og derfor vælger rigtig mange kør selv-vinterferie, når de skal afsted. 

Kør selv-vinterferie har mange fordele, men en lille ulempe, der for mange kan fylde rigtig meget, er de utålmodige børn på bagsædet. "Er vi der snart?", "jeg skal tisse", "jeg er sulten" – får du nervøse trækninger ved tanken? Bare rolig, vi har samlet 5 tips til at underholde børnene på bagsædet. 

1. Tablet med downloadede film
Køretid må gerne betyde skærmtid, hvis resultatet er glade (og ikke mindst stille) børn på bagsædet. Derfor kan I med fordel downloade film og serier på jeres tablet, inden I tager afsted. En film tager gerne omkring halvanden time, så et par stykker af dem, så går tiden hurtigt. Ofte er der WiFi på destinationen, så I kan downloade nye film til turen hjem igen. 

2. Spil – i rejseformat og på tablet
Dette tip er især, til når der er flere børn på bagsædet. Klassikere som 3-på-stribe, Uno, Sorteper og Fisk kan nemt spilles på bagsædet. Har I tablet med, kan I også hente Ludo som app, så det kan få tiden til at gå, uden at der tabes brikker på gulvet ved opbremsninger og lignende. 

3. Tegn og farvelæg 
Her har du to muligheder: køb et computerbord (kan bl.a. købes i IKEA), som kan ligge på skødet, og medbring malebog, papir og farver eller medbring tablet med tegn og mal-apps på. Man kan både få apps, hvor der kan tegnes ud fra fri fantasi, hvor man skal male efter tal og hvor man kan farvelægge figurer m.m. 

4. Gode madpakker 
Hvis I gerne vil hurtigt frem og undgå for mange og for lange stop, så kan I med fordel smøre lækre madpakker, som kan fange børnenes opmærksomhed i noget tid. I stedet for kedelige rugbrødsmadder med slatne agurker, som næppe kan vinde over udsigten til friturefritter og pølser, kan I bruge lidt forberedelsestid og lave pizzasnegle, pølsehorn eller pirogger, skære frugt ud i sjove former og skære grøntsagsstænger, som er nemme at snacke. Ekstra tip: Også til madpakkerne kan et computerbord til skødet være en fordel, da det gør madpakkerne lidt nemmere at styre. 

5. Billege 
Når mundtøjet trænger til at blive motioneret, fordi børnene i noget tid har været underholdt af tablets, madpakker og at tegne, kan I med fordel prøve at bytte "hvornår er vi der?" ud med billege. Det kunne f.eks. være '20 spørgsmål', hvor de skal tænke på en person/figur/karakter, og så skal modparten gætte, hvem der er tale om, ved at stille op til 20 spørgsmål, som der kun må svares ja eller nej på. I kan også lege 'Jeg ser...', hvor personen skal lægge sig fast på en ting, der er inden for sit synsfelt, og så skal modparten gætte sig frem til, hvad der er tale om, ved at stille ja/nej-spørgsmål. 

Vi ønsker jer en rigtig god vinterferie!