Stinger video

KIA Stinger 2018

Kia Stinger - KIA's svar på den ægte gran turismo

KIA Motors har i mange år stillet spørgsmålet - hvad en ægte Gran Turismo er - og de har siden 2011 videreudviklet deres helt egen udgave. Denne KIA Stinger er en direkte videreudvikling af konceptbilen GT fra netop 2011, som også var en racer til drengerøvene. Den velkendte Tigernose frontgrill er igen et gennemgående element, og er blevet et signatur på en ægte robust KIA. KIA Stinger tyvstjal rampelyset, fra de ellers erfarne amerikanske bilkoncerner på North American International Auto Show - grunden, er det flabede udseende, som lægger sig tæt op af en aggressiv racerbil. KIA Stinger fås fra 599.999,- (se priserne på alle modellerne nederst på siden)

KIA Stinger fås i 9 rigtig flotte farver, her er noget for enhver smag, hvad end man er til en bil der helt sikkert vil vække opmærksomhed eller man går med en mere klassisk udgave. Blandt de mere klassiske farver finder du Snow White Pearl, Silky Silver, Aurora Black Pearl, Ceramic Silver og Panthera Metal. Vil du gerne ses anbefaler vi at du kigger nærmere på HiChroma Red, Sunset Yellow, Micro Blue eller Deep Chrome Blue.

Du kan også selv få indflydelse på interiøret, så du kan kombinere de indre og ydre farver som du ønsker det. Sæderne er lavet af læder og fås i tre forskellige farver: Black One Tone, Grå og Rød.

Design og drivlinje hos kia stinger 2018

Denne racer har fået et udvendigt løft i form af stærke linjer på siden, en muskuløs bagende og en lang motorhjelm, som gør, at bilen udseendesmæssigt fremstår flabet og fræk. Bilen har fået tilført en bred sporvidde forrest og bagerst, lameller på hjulkasser og en plan undervogn, som alt sammen bidrager til bilens aerodynamiske effektivitet. Indvendigt er personerne i bilen omgivet af ren luksus. Nappalæderindtræk til de markante komfortable sæder, luftpuder i ryglænet og sidestøtter giver maksimal støtte, og bidrager til optimal luksus køreglæde. Midterkonsollen er delt op i to områder: Infotainmentsystemet er elegant placeret i forbindelse med den store touch-skærm med farve, hvor betjeningselementerne til klima-og ventilationsanlægget er placeret nedenunder. Læderrat, og en enkel instrumentenhed er kombineret med en blanding af analog og digital instrumentering. Netop instrumenteringen er omgivet af metal, og fremvises med røde visere.

Under hjelmen er to turbomotorer under udvikling. KIA's målsætning om acceleration fra 0-100km/h på 5,1 sekund, med en tophastighed med V6 motoren på 269 km/h gør, at KIA Stinger ligger i front med andre store bil brands. De to motorer der er tale om præsterer på hver deres måde - en 2,0 liters 4-cylindret Theta ll-motor med turbo forventes, at yde 255HK ved cirka 6400 omdrejninger/min, og endnu voldsommere er den 3,3 liters V6 Lambda ll-motor med dobbelt turbolader, den forventes at yde 365HK ved virka 6000 omdrejninger/min. Bilen er udstyret med en 2. generations 8-trins gearkasse til baghjulstræk. Denne gearkasse er i første omgang udviklet til luksussedanen K900, men har fået et kraftigt løft i form af et hurtigere, og mere præcist gearskifte med optimal brændstofeffektivitet.
KIA Stinger er den første sedanmodel i KIA's historie med bag-og firehjulstræk. Firehjulstræk systemet har hovedvægt på baghjulene for maksimal kontrol i vanskeligt føre - vådt som tørt. Systemet er yderligere udstyret med  et nyt Torque Vectoring-system, som overvåger førerens gøren, og vejforholdene. Uanset hvordan føreren kører bilen, tilføres systemet automatisk ekstra kraft, eller aktiverer bremserne til de enkelte hjul der måtte have brug for det, for at holde bilen på rette kurs.

Teknologi og komfort med kia stinger

Behagelig komfort i luksusklassen ligger i KIA's DNA, og KIA Stinger fortsætter traditionen. Et avanceret førerassistentsystem kaldet ADAS er udviklet til at forbedre køreoplevelsen, hvor et nyt trætheds registreringssystem er udviklet til, at trætte førere ikke kører galt. Føreren bliver advaret ved hjælp af en advarsels lyd. Ud over de nye kørselsmæssige teknologier er bilen også udstyret med forskellige højtydende audiosystemer, der hver især omdanner bilens kabine til en regulær koncertsal. Basissystemet, som er placeret i 2,0-liter turbomodellen har 6 højtalere og en 7" touchscreen med den nyeste version af UVO installeret. UVO er et af KIA's prisbelønnede telematiksystemer. Standartsystemet, som er placeret i 3,3-liters modellen med turbolader har hele ni højtalere, og en ekstrem forstærker. Luksus Harman/Kardon systeme (ekstraudstyr) leverer lyd på hele 720W via en ekstern forstærker, hvor den omdanner lyden til rendyrket luksus. KIA's subwoofere er monteret under begge forsæderne.

kia stinger får 5 stjerner

Ved første øjekast er KIA Stinger en vildt imponerende bil, med et hurtigt udseende og en acceleration der imponerer. Men KIA Stinger er meget mere end blot en hurtig og fed bil, den er også i topklassen når det kommer til sikkerhed. I Euro NCAP's sikkerhedstest får KIA Stinger hele 5 stjerner. Skulle der ske en kollision er alle passagerer, uanset størrelse og hvor de sidder i bilen beskyttet, som standard kommer KIA Stinger med 7 airbags. I KIA Stinger er du ekstra godt beskyttet imod piskesmæld, så skulle uheldet være ude, så kan du føle dig sikker indvendig, men udvendig kan fodgængere også vide sig sikre med det automatiske nødbremsesystem.

Sikkerhedsudstyr i KIA Stinger

Elektronisk stabilitetskontrol (ESC) hjælper dig til at stabilisere bilen når der er vanskelige kørselsforhold på vejene, så undgår du at miste herredømmet over bilen.

Vognbaneassistent (LKAS) hjælper dig hvis du er på vej væk fra vognbanen, ikke nok med at du bliver advaret, den hjælper også bilen tilbage til hvor den rigtig skal være.

SLIF (Speed Limit Information Function) gør det muligt at følge med i hvor meget du må køre når du kigger ned i instrumentbrættet. Funktionen muliggøres ved hjælp af et kamera der aflæser vejskiltene der passeres.

Dette er blot nogle af de sikkerhedsfunktioner som gør at KIA Stinger har opnået fuld hus på stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest.

Udstyr I KIA STINGER 2018

KIA STINGER GT-LINE UDSTYR

Der er blandt andet en masse lækkert udstyr på den nye KIA Stinger GT-Line, her i blandt:

Advanced Smart Cruise Control
Head-up display
19" alufælge (2,0 T-GDI)
8" navigationsanlæg med Apple Carplay + AUX og USB
Bakkamera med dynamisk linjeføring
Lædersæder
Elektrisk justerbart fører- og passagersæde
Ventilerede forsæder
Sædevarme for og bag
Paddle shift

KIA STINGER GT UDSTYR

Udover det udstyr du kan finde i GT-Line har GT Line bl.a. også:

Blind Spot Detection
19" GT specielle alufælge
GT Brembo bremser (røde)
Wireless Phone Charger

 

Ekstra udstyr til KIA Stinger 2018

Ligesom man troede der umulig kunne være mere ekstraudstyr i KIA Stinger, som kommer standard – spækket med udstyr, så er der alligevel nogle få ting der kan tilkøbes:

 

Elektronisk undervogn & Limited Slip Differentiale (kun 2.0 T-GDI) 19.999,-
Limited Slip Differentiale (Ikke til biler med 4WD) 5.999,-
BSD Blindvinkelassistent + (RCTA) Advarsel v. Krydsende trafik bagved + 360 graders kameraassistent + Trådløs telefonopladning (2.0 T-GDI & 2.2 CRDI) 24.999,-
Glas el-soltag 14.999,-
Interiør sæder og dørbeklædning, grå eller rød 1.999,-

 

Prisen på kia stinger

Prisen på KIA Stinger har været meget efterspurgt, der er i alt 4 forskellige modeller og vælger imellem:

2.0 T-GDI RWD 2.2 CRDI 4WD 2.2 CRDI RWD 3.3 T-GDI 4WD
GT-Line GT-Line GT-Line GT
599.999,- 654.999,- 614.999,- 799.999,-

 

KIA Stinger kan ses og prøves ved Jørgen Hansen Biler - Vestkystens eneste Stinger forhandler

Bliv kontaktet, hvis du vil vide mere

Eller ring på telefon +45 74 75 21 21