Niro EV

KIA Niro EV

Niro EV er en konceptbil skabt af KIA's designstudio i Korea, det er en fuldt elektrisk SUV, med et aerodynamisk chassis som gør det nemt for vinden at glider over, under og rundt om bilen.
I stedet for den traditionelle grill som vi kender, er konceptbilen vist med et glat interaktiv display panel, eftersom der ikke længere kræves motorkøling. Niro EV er inspireret af den nuværende KIA Niro som vi kender. Bilen er lydløs og man forstiller sig at sådan en bil her vil blive brugt primært i byer og forstæder, og derfor vil de nye teknologier også kunne forbedre fodgængernes sikkerhed.


Det system der er tale om hedder Active Pedestrian Warning System (APWS) og består af kameraer, genkendelsesteknologi og højtalere. Hvis systemet registrerer en fodgænger eller cyklist foran sig, vil der lyde en alarm fra højtalersystemet, specifik rettet imod pågældende person.
Det visuelle er også tænkt ind i AWS systemet som er matchet op med Niro EV's konceptets interaktive belysningssystem som dermed også vil give fører, passagerer og krydsende trafikant en meget intuitiv kommunikation med køretøjet.

Den indvendige kabine


Indenfor er bilen indrettet med en kabine i et rent, minimalistisk og digital look. Det er med til at skabe en stor brugerinteraktion med nye funktioner og teknologier. Instrumentbrættet har brede og glatte overflader, med et design der er skabt til at indkapsle fører og passagerer. Alt det her tilsammen giver en følelse af ro og plads i kabinen. Rattet er nærmest som en fjernbetjening hvor du styrer alt fra, ja hele infotainment systemet og varme, ventilation og aircondition styres af fagter og berøring. Alle ting kan justeres ved at "swipe" langs læderområdet nederst på rattet og så kan man bl.a. skifte musik, justere lyd og skifte indstillinger for ventilationen. Konceptbilen Niro EV er drevet af næste generation el-drivlinje, der anvender nye produktionsteknologier som er forbeholdt KIA EV modeller fra KIA i nær fremtid. Energien leveres af en højkapacitets 64 kWh lithium- polymer batteripakke, sat sammen med en kraftig 150 kW elektrisk motor. Niro EV konceptet antyder en rækkevidde på 383 kilometer uden emissioner.

Alt dette er med til at give os en ide om hvad vi kan forvente af fremtiden og teknologien.

Bliv kontaktet, hvis du vil vide mere

Eller ring på telefon +45 74 75 21 21