Leasing eller køb?

At lease eller købe. Hvad er mest fordelagtigt på sigt? Det er et spørgsmål, der ikke kan besvares ensidigt, fordi det afhænger af flere ting. Blandt andet er antal årlige kilometer et vigtigt parameter at tage med i beregningerne, når du skal vælge mellem leasing eller køb af bil i privatregi. Lease og købe ligningen er også meget forskellig fra person til person. Vi har nedenfor listet et par spørgsmål op for dig. Kan du besvare spørgsmålene, så kan det være at enten et køb eller en leasing bil er noget for dig.

Lease eller købe?

Hvor mange kilometer kører du om året?
Kører du under 15.000 kilometer om året, kan en aftale om leasing være fordelagtig. 15.000 kilometer om året svarer til ca. 40 kilometer om dagen, hvis man dividerer med 365 dage.
Det betyder, at der maksimalt bør være 20 km til dit arbejde. Nu arbejder du naturligvis ikke 365 dage om året, men sikkert omkring 216, som er det antal arbejdsdage, SKAT regner med. Du skal dog også huske at medregne de smutture og udflugter, I tager på i løbet af året. Dividerer du kilometerantallet med det faktiske antal dage om året, er du derfor nogenlunde dækket ind. Kører du mere end 15.000 km, kan det oftest ikke betale sig at lease, da de månedlige omkostninger tit vil være højere end de månedlige udgifter på en ny bil.

Er dit liv stabilt nok til at lease eller købe?

Forventer du at bo det samme sted om 2 eller 3 år?
Mange aftaler om leasing løber over nogle år, og for at få dannet sig er komplet overblik over, om det bedst kan svare sig at lease eller købe, er du nødt til at tage med i beregningerne, om dit liv er stabilt.

Lige nu er 15.000 km. om året måske rigeligt, men hvad nu hvis du planlægger at flytte længere fra dit job? Eller måske endda får nyt job længere væk. Det kan også være, I planlægger at udvide familien og derfor får brug for en større bil indenfor de næste år. Og så kan det være træls at være bundet af en leasingaftale.

Kan du lide at skifte bil?

Hvis ja, så er leasing oplagt. Her skal du nemlig være indstillet på at skifte bil hver 2. eller 3. år, alt afhængigt af, hvor længe din leasing kontrakt løber. Hvis du derimod hellere vil beholde din bil i 4-6 år, kan et køb være mere fordelagtigt for dig. Det skyldes, at en ny bil taber en del i værdi det første år, men herefter mindre og mindre.

Ny eller brugt bil

Passer du godt på din bil?

Når du tilbageleverer en leasingbil er det forskelligt fra firma til firma, hvordan standen skal være, og hvad der kategoriseres som en skade. Hos os siger vi, at bilens stand skal svare til, hvor gammel bilen er. Men har du børn, der er hårde ved bilen – eller parkerer du tit udsatte steder – kan du hos nogle leasingselskaber risikere en ekstraregning på udbedring af eksempelvis buler og ridser.

Hvad koster det at lease eller købe?

Hos Jørgen Hansen Biler A/S tilbyder vi både KIA privatleasing, hvor du kan lease din KIA – og få 360 Komplet på din bil. 360 Komplet bygger en smule på konceptet om leasing: Du betaler én fast månedlig ydelse, hvor der, ud over afdrag, også betales for service, forsikring og vejhjælp i én og samlet regning. Forskellen er blot, at du med 360 Komplet ejer bilen.

KIA privatleasing360 Komplet

Bliv kontaktet, hvis du vil vide mere

Eller ring på telefon +45 74 75 21 21