Se filmen

Billig ny bil - eller hvad?

Når den gamle bil ikke kan mere, står mange med spørgsmålet om, hvorvidt man skal købe en helt ny bil? Det vil vi forsøge at give dig svaret på nedenfor.
Den væsentligste forskel på en ny bil og en ældre bil er, at der medfølger en fabriksgaranti på den nye bil, og det betyder, at udgifterne til reparationer derfor er minimale. Derudover er det oftest sliddele, der kræver reparation på en bil, og på en ny bil er der selvsagt ikke noget eksisterende slid, i modsætning til en bil der har haft flere ejere. Dertil kommer at nye biler som udgangspunkt er mere sikre at køre i, og har mindre motorstørrelse end ældre biler og derfor også er billigere i forsikring. Sidst men ikke mindst, er den halvårlige grønne ejerafgift meget lavere på miljørigtige biler, der kører langt på literen.

NYE BILERBRUGTE BILER


Tanken om en ny bil lokker helt forståeligt nok!

Det er ganske enkelt skønt at sætte sig ind i en fabriksny bil, hvor alt er i den skønneste orden. Man ved, at der ikke kommer en masse uforudsete udgifter, og med en serviceaftale behøver du oven i købet kun tænke på at fylde brændstof på. Der er dog mange der tror, det er billigere at købe en brugt bil frem for en ny, og det er det naturligvis også oftest – i hvert fald i selve købsøjeblikket. Men begynder man at kigge på de samlede udgifter på månedsbasis over tid, fortæller regnestykket i flere tilfælde noget ganske andet.

gammel eller ny bil?

Er du stadig i tvivl om du skal vælge en ny eller brugt bil, så kan vi fortælle, at vi både sælger nye og brugte biler, og kender derfor meget til de driftsmæssige omkostninger der er, i forhold til om man vælger det ene eller det andet. Vi har sammensat et regnestykke, der skal forsøge at gøre det mere håndgribeligt, hvor store forskellene kan være. Vi har taget udgangspunkt i en bil, der kører 10.000 km årligt, svarende til omkring 40 km. om dagen – og en benzinpris på 12,50 pr. liter.

Ældre eller ny bil - fordele og ulemper

Brugt bil

13 km/liter Pr. måned Pr. år
Benzin 1.202,- 14.404,-
Reparation 575,- 6.900,-
Forsikring 375,- 4.500,-
Grøn ejerafgift 291,- 3.500,-
Samlet pris 2.443,- 29.304,-

Ny bil*

23 km/liter Pr. måned Pr. år
Benzin 679,- 8.148,-
Serviceaftale 245,- 2.940,-
Forsikring 250,- 3.000,-
Grøn ejerafgift 52,- 624,-
Samlet pris 1.226,- 14.712,-

* Der er taget udgangspunkt i en KIA Picanto 1.0

Prisforskel på ny eller ældre bil

Prisforskel Pr. måned Pr. år
Brugt bil 2.444,- 29.304,-
Ny bil 1.226,- 14.712,-
Besparelse 1.218,- 14.592,-

SKAL DU HAVE NY BIL?

Vi har et af Jyllands største udvalg af nye KIA, samt brugte bil modeller – og desuden giver vi altid mindst 15.000 kroner for din gamle bil hvis du køber og finansierer den nye hos os. Der ud over tilbyder vi også en meget lav månedlig rate på din nye bil. Med vores 360 Komplet koncept betaler du fra 1.759,- hver måned for afdrag, service, forsikring og vejhjælp.

SKROTPRÆMIE360 komplet

 

Finansierings forslag

F.eks. et lån på 83.777,- med en variabel rente på 1,75% og en nominel rente på 1,76%. Løbetiden er 96 måneder. Årlig omkostning i procent før skat uden forsikringspræmie er opgjort til 5,86% på lån. Samlede kredit omkostninger 63.776,- Kontant udbetaling 20.000,-.

Hvorfor vælge en ny bil fremfor en bil der har haft flere ejere?

Mange tænker at de i hvert fald ikke skal have en fabriksny bil, men vælger i stedet at købe en ældre bil, der har haft flere ejere. I købsøjeblikket tænker de at de har fat i den lange ende, da bilen jo var billig og så fin ud da de købte den. Men så bliver det hverdag og den ”nye” (læs: gamle) bil skal køre en masse km. Det resulterer derfor i en bil der skal tankes ret ofte, ja brændstofs budgettet går kun en vej og det er op.

Snart skal bilen synes, men først skal den lige forbi et værksted, ellers kommer den ikke igennem syn. Der er ingen garanti på bilen længere. Havde bilen været ny, havde garantien dækket meget af det. Den ældre bil ender med at være en større udgift end hvis det havde været en ny bil. Så mens du kunne have haft glæde af en fabriksny bil, oplevet køreglæden og ikke skulle spendere en krone på reparationer og brændstof, så har du ikke haft andet end bøvl med den ældre bil.

Det er ikke sikkert at det ender så galt for dig, hvis du køber en gammel bil, men sandsynligheden for det, den er der. Du ikke ved hvad du får. Du ved heller ikke altid hvad den tidligere ejer har fået lavet ved bilen og hvad han ikke har.

Men en bil med tidligere ejer behøver ikke altid ende ud i et dårligt køb. Hvis du køber en KIA er der altid fra start af 7 års garanti på bilen. Køber du så bilen af en der har haft den i to år, så har du altså stadig fem års garanti på bilen. Når den er to år gammel har den højst sandsynlig også en bedre brændstofs økonomi, så det månedlige budget ikke blive brugt på at tanke bilen. Den halvårlige ejer afgift vil også være lav i forhold til en gammel bil. Den nyere bil skal stadig til service, hver 12 mdr. eller med 24 mdr. Intervaller, men der vil ikke være så meget der skal laves som på en gammel model. Hvis du køber en fabriksny bil kan du tilkøbe en service aftale. Der er rigtig mange der tilkøber en serviceaftale, så står de ikke og skal af med en masse penge på en gang, de indbetaler et mindre beløb hver måned og til gengæld kommer de bare ind forbi vores værksted når bilen skal til service men også hvis der opstår andre problemer selvom den ikke skal til service. Trænger bilen til nye viskerblade eller bremsere, så laver vi det og du skal ikke spekulere over regningen.

Er du i tvivl om du skal vælge en ældre bil med flere ejere, en nyere bil med én ejer eller om en fabriksny bil er det helt rigtige? Så kom ind forbi os eller ring til os. Så kan vi få en snak omkring dit behov i forhold til en bil.

Bliv kontaktet, hvis du vil vide mere

Eller ring på telefon +45 74 75 21 21

System.Exception: ContentTypeService failed to find a content type with alias "".
  at Umbraco.Core.Models.PublishedContent.PublishedContentType.CreatePublishedContentType(PublishedItemType itemType, String alias)
  at Umbraco.Core.Cache.CacheProviderExtensions.<>c__DisplayClass9`1.<GetCacheItem>b__8()
  at System.Collections.Concurrent.ConcurrentDictionary`2.GetOrAdd(TKey key, Func`2 valueFactory)
  at Umbraco.Core.Cache.CacheProviderExtensions.GetCacheItem[T](ICacheProvider provider, String cacheKey, Func`1 getCacheItem)
  at Umbraco.Core.Models.PublishedContent.PublishedContentType.Get(PublishedItemType itemType, String alias)
  at Our.Umbraco.DocTypeGridEditor.Helpers.DocTypeGridEditorHelper.<>c__DisplayClass2.<ConvertValueToContent>b__0()
  at System.Lazy`1.CreateValue()
  at System.Lazy`1.LazyInitValue()
  at Umbraco.Core.Cache.HttpRequestCacheProvider.GetCacheItem(String cacheKey, Func`1 getCacheItem)
  at Our.Umbraco.DocTypeGridEditor.Helpers.DocTypeGridEditorHelper.ConvertValueToContent(String id, String docTypeAlias, String dataJson)
  at ASP._Page_app_plugins_doctypegrideditor_render_doctypegrideditor_cshtml.Execute() in e:\Websites\jh-biler.dk\App_Plugins\DocTypeGridEditor\Render\DocTypeGridEditor.cshtml:line 12
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in e:\Websites\jh-biler.dk\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20