Bilsyn

Skal du have synet din bil? Så er det også en ting, vi kan hjælpe dig med hos Jørgen Hansen Biler. Vi kan hjælpe dig med at få synet din bil hver dag. Kontakt blot værkstedet for at planlægge dit næste syn.

 

 

Disse punkter bliver bl.a. gennemgået og tjekket:

Færdselssikkerhed

  • Dæk, bl.a. mønster
  • Lygter – virker de alle sammen
  • Styretøj
  • Blinklys
  • Reflekser
  • Hjulophæng
  • Støddæmpere

Miljømæssige

  • Bilens udledning af røg
  • Kulilte udledning
  • Støjniveau

 

 

Bilsyn i Sønderjylland

Alle biler skal for første gang til bilsyn fire år efter datoen for bilens 1. indregistrering. Bilen bliver herefter indkaldt med to års mellemrum. Skal din bil til omsyn anbefaler vi, at du medbringer synsrapporten fra det seneste syn, men ellers er det ikke nødvendigt at medbringe papirer til et periodisk syn af din bil. Er din bil godkendt med supplerende eftermonteringer, bør du dog medbringe attester på dette.

 

Hvordan foregår et bilsyn?

Fire år efter personbilen eller varebilens første indregistrering skal din bil synes, du får automatisk indkaldelsen til syn via din e-boks. Efter det første syn går der to år mellem hvert periodisk syn. Har din bil fået foretaget konstruktive ændringer, eller været afmeldt i et år eller mere, skal bilen til et registreringssyn.

Mange kan måske synes, at det er lidt irriterende, at bilen skal til syn, og at der skal bruges tid på det, bilen kører jo fint, men gør den nu også det?

Loven har nogle forskrifter i forhold til bilens sikkerhed og de miljømæssige forhold, og de skal altså overholdes. Dette gøres for at sikre dig og dine medtrafikanter bedst muligt. 

Bilsyn hos Jørgen Hansen Biler

Vi tilbyder altid synskontrol i forbindelse med, at du har din bil til service ved os. Har du en serviceaftale, er både synskontrol og bilsyn også inkluderet, uden at du skal betale ekstra. Når vi udfører en synskontrol, inden det rigtige syn, er du sikker på, at bilen ikke skal til omsyn, og du slipper samtidig for at betale for et ekstra syn.

Syn foregår ved, at du får din indkaldelse til syn direkte i din e-boks, herefter bestiller du tid. Det er vigtigt, at du får udført syn på din bil inden for den tidsramme, som er nævnt i brevet, da du ellers kan risikere at få en bøde. Vi anbefaler altid, at bilen kommer ind forbi os til et kontrolsyn, inden du får lavet det rigtige syn. Det er en god idé at få bilen tjekket inden, så har vi rig mulighed for at udbedre de ting, der gør, at din bil lever op til både de miljømæssige og sikkerhedsmæssige krav, som færdselsstyrelsens forskrifter lyder.

Sådan foregår et bilsyn

Når bilen kommer til syn, tjekkes stelnummeret som det første; man skal kunne læse det, for at den går igennem syn. Hvis der er rust på det, kan man prøve at rense det væk. Hvis det er helt forsvundet, skal Told og Skat kontaktes, så man kan få en attest og der kan indhugges et nyt stelnummer.

Lyset skal også virke, for at din bil kommer igennem syn. Her snakker vi alt lys på bilen: nærlys, fjernlys, positionslys, baglys, stoplys, baklys og nummerpladelys. Hvis bilen har tågelygter, skal disse også tjekkes. Når vi tjekker din bil ved en synskontrol, tjekker vi, at alle lygter er indstillet korrekt, da dette også er et lovkrav. Du kan være uheldig og have fået et stenslag i lygteglasset, det skal naturligvis også skiftes. Uanset om du skal til syn eller ej og har fået et stenslag i lygteglasset, er det en god idé at skifte glasset, ellers kan der komme fugt ind i lygten, hvilken kan medføre, at lygten ikke lyser, som den skal.

Bilruderne er også vigtige ved et syn. Man må ikke have noget i ruden, der blokerer for udsigten, så derfor skal klistermærker, der er i vejen, fjernes. Stenslag i synsfeltet er et problem i forhold til, at bilen bliver godkendt ved syn. Får du et stenslag, sørg da for at komme ind forbi os, så snart du opdager det. Vi kan hurtigt lave det, og så undgår du, at det udvikler sig. Desuden dækker forsikringen ofte, så du ikke selv skal betale for det. Stenslag kan nemt ende ud i, at hele frontruden skal skiftes, hvis de ikke bliver lavet i tide. Så tiden brugt på at få det lavet, så snart du opdager det, er altså givet godt ud. Har du mange ridser på din frontrude, kommer den ikke igennem syn, da det kan være svært at se ud af den i tilfælde af, at man kører mod solen.

Dæk gennemgås for slidtage, der skal være en hvis mængde dækmønster på dækkene, for at de er lovlige at køre med. Et helt nedslidt dækmønster kan udsætte dig selv og dine medtrafikanter for fare, da vejgrebet dermed er ikke-eksisterende. Er dækkene på din bil af ældre dato, så er det værd at tjekke for, om de er begyndt at revne på siderne, da der så kan være fare for dækeksplosion.

ALEXANDER WIND

Værkfører

GITTE MATHIESEN

Kundemodtager